miércoles, 13 de noviembre de 2019

Informació complementària Activitat 1

Bon dia xics! Així teniu informació que podeu aprofitar per a fer l'activitat 1:

Les persones, com tots éssers vius, realitzem tres funcions vitals:
  • Nutrició: per a aconseguir energia i materials a partir dels aliments. 🍌
  • Relació: per la qual captem informació del nostre entorn i hi creem respostes adequades.💏
  • Reproducció: per la qual tenim descendents.💕
Els éssers humans captem informació sobre el que succeeix al nostre voltant mitjançant la funció de relació. Gràcies a aquesta també podem comunicar-nos amb altres persones. En la funció de relació intervenen els òrgans dels sentits, el sistema nerviós i l'aparell locomotor. El sistema nerviós està format per l'encèfal, els nervis i la medul·la espinal. L'aparell locomotor està compost pels ossos i els músculs.

Les persones tenim cincs sentits: la vista, l'oïda, l'olfacte, el gust i el tacte. Gràcies a aquests podem captar informació de l'entorn i respondre a aquesta. Els ulls, les orelles, la pell, la boca i el nas són les parts del nostre cos responsables de captar tota aquesta informació. Tots aquests constitueixen els òrgans dels sentits.

D'altra banda, la reproducció consisteix a tindre fills i filles, que són semblants als pares. Hi intervenen els aparells reproductors masculí i femení. El nou ésser es desnvolupa al ventre de la mare durant l'embaràs i, quan naix, el nadó s'alimenta de llet i és totalment dependent dels pares.

L'embaràs és el període que transcorre de que comença el desenvolupament del nou nadó fins al seu naixement i dura nou mesos aproximadament. Els fills es desenvolupen al ventre de la mare, en un òrgan anomenat úter. Hi reben oxigen i aliment a través del cordó umbilical. Quan el nadó ja està desenvolupat i llest per a nàixer, ix a l'exterior mitjançant el part.


No hay comentarios:

Publicar un comentario